У нацпарку «Нижньодніпровський» порахували збитки від пожеж у плавнях

17 Квітня 2019, 15:02

У національному природному парку «Нижньодніпровський» порахували збитки від пожеж у плавнях.

Про це на брифінгу у медіа-центрі «IPC-Херсон» повідомив директор НПП “Нижньодніпровський” Олексій Чачібая.

«Зараз вже підраховано наслідки від пожежі очеретяних плавнів на острові Янушев, що розташований в Голопристанському районі, який входить до складу природно-заповідного фонду НПП “Нижньодніпровський”. Вигоріла площа – 20,1 га, збитки становлять 33165 грн. Про вжиття засобів реагування на надзвичайну ситуацію подано відповідне звернення до слідчого відділення Голопристанського ВП ГУП», – зазначив Чачібая.

За словами директора нацпарку, наразі служба держохорони «Нижньодніпровського» налічує 62 особи, тож «на кожного співробітника припадає близько 1290 га територій для цілодобового патрулювання».

Нагадаємо, національний природний парк «Нижньодніпровський» — природоохоронна територія у Херсонській області, створена 24 листопада 2015 року.

Розташований на території Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Олешківського районів, міст Херсон та Нової Каховки.

До території національного природного парку «Нижньодніпровський» включенно 80177,80 гектара земель державної власності, а саме: 14479,80 гектара земель державної власності, які надаються національному природному парку в постійне користування, у тому числі з вилученням у землекористувачів, та 65698,00 гектарів земель державної власності, які включаються до території національного природного парку без надання йому в постійне користування.