У КВУ не зафіксували грубих порушень в ході виборів на Херсонщині

21 Квітня 2019, 16:36

Комітет виборців України (КВУ) не зафіксував грубих порушень в ході голосування у другому турі виборів президента в Херсонській області.

Про це кореспондентам Центру журналістських розслідувань та медіа-центру “IPC-Херсон” повідомив глава Херсонського обласного відділення КВУ Дементій Білий.

«За нашою інформацією всі ділянки в області відкрилися вчасно і, не дивлячись на побоювання всієї комісії, вранці були повністю укомплектовані. Грубих порушень як з ранку, так і в другій половині дня наші спостерігачі не зафіксували. Винятком є хіба що прихована агітація деяких голів ДВК – ближче до вечора двоє з них стали активно запрошувати через соцмережі виборців взяти участь у виборах, розмістивши дані гасла на зеленому тлі», – сказав Білий.

Крім того, додав він, на одній з ділянок дівчина спробувала зробити «селфі» з бюлетенем, що викликало невеликий конфлікт, який був оперативно залагоджений співробітниками поліції.

«Також поки ми не маємо інформації про перешкоджання журналістській діяльності на ділянках, що траплялося під час першого туру. Загалом, можемо зробити висновок, що за годину до закриття дільниць посилів вважати вибори на Херсонщині недійсними – немає», – підсумував голова Херсонського обласного відділення КВУ.

Нагадаємо:

  • 21 квітня в Україні проходить повторне голосування (другий тур) на чергових виборах президента. Українці вибирають, хто з двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі, має стати главою держави – шоумен, художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський або діючий президент Петро Порошенко.