Питання співфінансування хоспісу з бюджету Херсона «зависло», – Лариса Польська

11 Квітня 2019, 17:27

Питання співфінансування хоспісу з бюджету Херсона вже декілька років «зависло» і не вирішується.

Про це на брифінгу у медіа-центрі «ІРС-Херсон» повідомила Лариса Польська – голова правління Фонду громади Херсона «Захист».

«Хоспіс – медустанова обласного підпорядкування. Але 90% в ньому знаходяться хворих міста. Я вважаю, що міський бюджет має співфінансувати хоспіс. Бракує коштів у обласного бюджету на всі лікарні області, не вистачає і на хоспіс. В тому числі і на харчування, памперси, побутову хімію.Та напевно треба підключатися і Херсонській міській раді і виділяти співфінансування тих хворих з Херсона. Це питання мусується вже не перший рік і питання «висить», – розповіла Польська.

«За підсумками останніх 3-х років на 50 ліжко-місцях хоспісу 90% знаходяться жителі Херсона. Це пов’язано з тим, що ми знаходимося на території Херсона і з районів області привезти хворого до нас досить затратно», – повідомив на брифінгу Ігор Васильєв, головний лікар Херсонської обласної лікарні «ХОСПІС».

Нагадаємо, у Херсоні збирають кошти на потреби невиліковно хворих пацієнтів хоспісу – придбання 10 функціональних ліжок та 10 протипролежневих матраців для другого відділення паліативної допомоги, яке має відкритися у обласній інфекційній лікарні.

Подробиці дивіться на відео.