Публічна заява Гордєєва про свою відставку

09 Квітня 2019, 09:38

Прощальна промова Андрія Гордєєва 9 квітня на колегії ХОДА.

Як повідомляє кореспондент медіа-центру “ІРС-Херсон”, чиновники проводжали ще поки що губернатора Херсонщини стоячи та оплесками.

Нагадаємо, ввечері 6 квітня голова Херсонської Ода Андрій Гордєєв повідомив, що написав заяву на звільнення з посади, а також пояснив причини.

Ввечері 8 квітня його заступник Євген Рищук також повідомив у соцмережі, що залишає посаду разом з Гордєєвим.

Раніше батько загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк заявив про причетність Гордєєва до організації її вбивства.

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • 6 листопада Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших активістів.
  • 28 січня 2019 року батько убитої активістки Віктор Гандзюк на засіданні тимчасової слідчої комисси в Раді заявив, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Ріщук повинні піти з політики через співпрацю з kпідозрюваним в організації вбивства його дочки.
  • 30 січня Андрій Гордєєв назвав«провокацією» заяву Віктора Гандзюка. Він звернувся до ГПУ, СБУ та МВС – щоб знайшли «причетних до формування такої думки» у батька убитої активістки.
  • Генпрокуратура України повідомила про підозру Мангеру в організації вбивства Катерини Гандзюк.
  • 15 лютого Шевченківський райсуд Києва заарештував Мангера з правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. В цей же день адвокат вніс заставу за Мангера і його випустили з під варти. 16 лютого поліцейські надягнули Мангеру електронний браслет.