ПРЕС-АНОНС, 8 квітня

04 Квітня 2019, 10:56

Шановні колеги!

У понеділок, 8 квітня, о 13:00 у медіа-центрі «ІРС-Херсон» (вул. Пилипа Орлика (9 Січня), 30, оф. 33) відбудеться круглий стіл «Інклюзивна та легітимна конституційна реформа: вибір процесу». Спікери: Ігор Петренко – кандидат політичних наук, директор департаменту аналізу внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень та Максим Степаненко – експерт з питань внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Програма круглого столу:

– Презентація дослідження «Інклюзивна та легітимна конституційна реформа: вибір процесу»

– Конституційна реформа: основні поняття та принципи

– Світовий досвід проведення конституційних реформ

– Можливі шляхи проведення конституційної реформи в Україні в контексті забезпечення інклюзивності та легітимності процесу

– Дискусія

Організатори зазначають: у передвиборчий період актуалізувалось питання конституційної реформи. Головним завданням для громадянського суспільства у цьому відношенні є забезпечення легітимності конституційної реформи, використання його для посилення політичної та соціальної згуртованості країни, для нового поштовху реформ та модернізації держави, запровадження відкритої та інклюзивної політичної системи. Саме легітимність та інклюзивність конституційного процесу, а не зміст нової Конституції є головною умовою визнання та підтримки конституційної реформи у суспільстві та з боку міжнародної спільноти.

Запрошуємо до участі!