На Херсонщині пожежі у плавнях завдали збитки дачникам на 600 тис. грн.

17 Квітня 2019, 17:26

На даний час на Херсонщині у природних екосистемах вже виникли 269 пожеж на площі 227,6 га, з них 96 пожеж у очеретяних заростях, якими пошкоджено 129 га.

Державна екологічна інспекція в області підрахувала збитки нанесені пожежами у плавнях, що склали 282 тис. грн.: в НПП «Нижньодніпровський» – 33 тис. грн., в лісомисливських господарствах – 249 тис.грн.

За інформацією Херсонської ОДА, внаслідок пожеж очерету згоріло 3 дачних будинки загальною площею 65 м2. За даними власників, орієнтовні збитки становлять 600 тисяч гривень.

Як повідомив заступник голови Херсонської облдержадміністрації та голова регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вадим Чабан на брифінгу у медіа-центрі «ІРС-Херсон», 6 квітня в гасінні пожеж у плавнях була задіяна ДСНС Херсонщини з єдиним протипожежним катером, Херсонська комунальна аварійно-рятувальна служба також з єдиним плавзасобом, катери національного парку «Нижньодніпровський» та катери рибного патруля.

«Велика проблема, яку ми бачимо на комісії, небажання або неможливість представників і голів дачних кооперативів організовувати пожежну охорону, ніяку. Тобто це завдання не наше, як кажуть вони», – повідомив Чабан.