На Херсонщині для гасіння пожеж у плавнях хочуть закупити додаткові пожежні катери

17 Квітня 2019, 17:11

На Херсонщині для гасіння пожеж у плавнях хочуть закупити додаткові пожежні катери. Як розповів заступник голови Херсонської облдержадміністрації та голова регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вадим Чабан на брифінгу у медіа-центрі «ІРС-Херсон», відповідна заявка вже подана на розгляд депутатів обласної ради.

«Ми зрозуміли, що в нас недостатньо техніки. Ми зобов’язали як ДСНС, так і Херсонську аварійно-рятувальну службу звернутися до депутатів обласної ради стосовно можливого придбання додаткових пожежних катерів. Хочу сказати, що така заявка була підготовлена років зо три тому, і надана в депутатський корпус обласної ради. Ця заявка досі не задовольняється, бо знаходяться більш важливі завдання. Я думаю, те, що сталося зараз, збільшення кількості (пожеж – ред.), можливо допоможе депутатам розглянути цю заявку і допомогти в придбанні додаткових пожежних катерів», –  повідомив Чабан.

За його словами, 6 квітня при гасінні пожежі у плавнях, внаслідок якої згоріло 3 дачних будинки, була задіяна ДСНС Херсонщини з єдиним протипожежним катером, Херсонська комунальна аварійно-рятувальна служба також з єдиним плавзасобом, катери національного парку «Нижньодніпровський» та катери рибного патруля.

Подробиці на відео.