Кримчани, які їдуть на вибори, ховають вишиванки

21 Квітня 2019, 09:47

Як розповіла кореспондентам медіа-центру “ІРС-Херсон” пані Тетяна поблизу КПВВ “Каланчак”, при перетині адмінкордону з Кримом вона з друзями була вимушена сховати вишиванки, аби одягнути їх вже Херсонській області.

“Ви просто не уявляєте, що з нами було, якщо б їх знайшли. Мінімум нас би затримали на невизначений термін. Ми з родиною приїихали сюди аби прийняти участь у виборах. Вважаю символічним виконати свій громадянський обовязок саме в національному костюмі, та аби уникнути переслідування окупаційної влади одягалися в вишиванки вже на Херсонщині”, – розповіла кримчанка.

Нагадаємо

  • За даними Державного реєстру виборців, можливістю тимчасово змінити місце голосування для участі у другому турі виборів президента скористалися 4884 виборців з Автономної Республіки Крим та 1141 – з Севастополя. Крім того, місце голосування змінили 29 784 українців з Луганської області, ще 58 968 – з Донецької. Всього перед другим туром виборів тимчасовим зміною місця голосування скористалися 325 604 українця.
  • Для голосування у другому турі виборів президента України 538 виборців з окупованих Криму і Севастополя тимчасово змінили місце голосування на території Херсонської області. При цьому найбільше кримчан будуть голосувати у Каланчацькому районі.