Кримчани на виборчих дільницях Генічеського району: “Бережіть Україну!”

21 Квітня 2019, 09:36

“Бережіть Україну! Ви не уявляєте, що дісталося Криму!”, – не на камеру говорять журналістам кримчани на виборчих дільницях Генічеського району Херсонщини.

Спілкуватися з представниками ЗМІ жителі анексованого Криму, які приїхали на материкову Україну голосувати, погоджуються лише за умови, якщо їхні обличчя не будуть знімати. Вони побоюються, що їх щонайменше звільнять з роботи.

Кримчани, які приїхали горлосувати у Новоолексіївку Генічеського району Херсонщини, зазначають: уважно стежили за дебатами кандидатів у Президенти України, дивляться не росТВ, а супутникове телебачення з новинами з материкової України. Також жителі Криму розповідають, що не кажуть представникам окупаційної влади мету свого візиту на материкову Україну при перетині адміністративного кордону.

На виборчій дільниці у селищному будинку культури Новоолексіївки мають проголосувати 25 кримчан з окупованого півострова. Загалом у Генічеському районі Херсонщини для голосування зареєструвалися 108 кримчан.

Нагадаємо

  • За даними Державного реєстру виборців, можливістю тимчасово змінити місце голосування для участі у другому турі виборів президента скористалися 4884 виборців з Автономної Республіки Крим та 1141 – з Севастополя. Крім того, місце голосування змінили 29 784 українців з Луганської області, ще 58 968 – з Донецької. Всього перед другим туром виборів тимчасовим зміною місця голосування скористалися 325 604 українця.
  • Для голосування у другому турі виборів президента України 538 виборців з окупованих Криму і Севастополя тимчасово змінили місце голосування на території Херсонської області. При цьому найбільше кримчан будуть голосувати у Каланчацькому районі.