«Спроба зниження явки», – голова КВУ Херсонщини про передвиборчий «чорний піар»

19 Квітня 2019, 17:47

Передвиборчий «чорний піар» у всеукраїнському масштабі проти одного з кандидатів у Президенти може бути спрямований на те, аби виборці не прийшли на дільниці у день голосування.

Таку думку у коментарі медіа-центру «ІРС-Херсон» висловив голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий.

«Чорний піар» проти одного з кандидатів, спроба дискредитації, спроба зробити так, щоб виборці не прийшли на дільниці. Як мені здається, багато чорного наклепу, щоб люди сказали: «Нам не потрібні ці вибори, самі голосуйте». Йде спроба зниження явки. Є ще така версія: що якщо один зі штабів (Зеленського – ред.) дав команду мобілізації прихильників (для доукомплектування ДВК – ред.), і формували комісії після понеділка, тобто за 5 днів до дня голосування, то це означає, що частина прихильників Зеленського, які будуть в комісіях, не зможуть проголосувати або у них будуть складності у цьому. На своїй дільниці вони вже не зможуть проголосувати. Вони ж працюють там», – прокоментував Бєлий.

Нагадаємо, 7 квітня Центральна виборча комісія України оголосила офіційні результати першого туру виборів президента 31 березня. За ними, до другого туру, який відбудеться 21 квітня, проходять кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко, яких і внесли до виборчого бюлетеню для повторного голосування.