Дементій Бєлий про загрози зриву голосування на Херсонщині

19 Квітня 2019, 17:41

Херсонщина впоралася з недокомплектуванням дільничних виборчих комісій напередодні другого туру виборів Президента, вважає голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий.  Проте є загроза зриву голосування.

Про це голова облКВУ повідомив у коментарі медіа-центру «ІРС-Херсон»:

«В цілому все працює, але загрози зриву голосування залишаються. Зараз все залежить від того, наскільки члени комісій на дільничному рівні будуть відповідально підходити до своєї роботи. Кожна людина на рахунку: щоб був кворум і була робота».

За словами голови облКВУ, для Херсонщини це був серйозний виклик, коли один з кандидатів не в повній мірі використав своє право у формуванні комісій. Проте, як повідомив Дементій Бєлий, «це не обов’язок, це право, як кандидата, і окружні комісії повинні бути завжди готові до того, щоб заповнювати ці квоти».

«Важливо, що цей виклик окружні комісії з гідністю виконали. Особливо в Херсоні це було дуже яскраво видно, коли звернулися до городян і городяни пішли в комісії. За тією інформацією, яка є у мене, в цілому ми впоралися. В окремих місцях залишився недокомплект дільничних комісій. Але це не є підставою для зриву голосування. Це об’єктивні труднощі.

Зрив виборів – це коли не буде кворуму в день голосування. Об’єктивно він може бути, тому що якщо один кандидат подав двох осіб, а другий – майже половину. І якщо хтось із цієї половини раптом не з’явиться, то можуть вже виникати всілякі загрози», – вважає Дементій Бєлий.

Нагадаємо, 7 квітня Центральна виборча комісія України оголосила офіційні результати першого туру виборів президента 31 березня. За ними, до другого туру, який відбудеться 21 квітня, проходять кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко, яких і внесли до виборчого бюлетеню для повторного голосування.