“Агресія Росії добре спланована, і бере свій початок із 1991 року”, – автори фільму «Крим. 25 років боротьби за Україну»

26 Квітня 2019, 13:12

У медіа-центрі “ІРС-Херсон”  відбулась презентація двох серій із циклу документальних фільмів «Крим. 25 років боротьби за Україну». Над його створенням з кінця 2018 року працює редакція «Радіо «Куреш».

Проект був задуманий як цикл аудіопрограм і виходив в ефірі радіо «Куреш» в 2016-2017 роках,  та згодом переріс у великий проект документальних фільмів про політичну історію Криму, починаючи з 1991 року.

«Цикл наших фільмів розповідає про новітню історію Криму часів незалежної України, про політичну боротьбу населення, громадянського суспільства за українську приналежність півострова. Фільм розповідає про початок політичної історії України, як такої, з 1991 року, з моменту проголошення незалежності України. Глядач на основі архівних матеріалів може побачити те, що відбувалось у той час, і що агресія Росії у 2014 році добре спланована і бере свій початок із 1991 року. Одна серія – це один рік фільму. Ми намагалися розповісти про усі найважливіші процеси, що відбувались, у хронологічному порядку», – розповів продюсер та автор фільму Ібрагім Сулейманов.

Подробиці дивіться на відео.