Віктор Вуйка: “Запровадження адмінпроцедури підтвердження фактів народження/смерті на окупованих територіях назріло давно”

22 Березня 2019, 21:25

Віктор Вуйка, адвокат кримської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Херсоні: «Це вже давно назріле питання щодо запровадження саме адміністративної, а не судової процедури підтвердження фактів народження або смерті на тимчасово окупованих територіях».

Свою думку та позицію УГСПЛ з цього приводу Віктор Вуйка висловив під час брифінгу «Крим-Україна. Підтримка громадян», що відбувся у медіа-центрі «ІРС-Херсон».

Подробиці дивіться на відео.

Нагадаємо, через припинення роботи українськиїх органів влади на території Криму та невизнання документів, виданих де-факто владою, встановлення фактів народження та смерті на окупованих територіях проводиться у судовому порядку. Починаючи з лютого 2016 року, діє спрощений порядок розгляду таких справ. Проте, як зазначають правозахисні організації, така судова процедура має ряд недоліків, зокрема, вона залишається складною, тривалою та тягне за собою значні матеріальні витрати.