Омелян про мостоперехід у Херсоні: «Такому проекту може позаздрити навіть і Київ»

28 Березня 2019, 08:55

«Я радий, що Херсон приєднався до такого BridgeCompetition по Україні. Я думаю, що такому проекту на певному етапі може позаздрити навіть і Київ. Це правильні інвестиції, це ті інвестиції, які запускають зараз українську економіку. Це ті інвестиції, які дають розвиток для усієї громади», – заявив міністр інфрастуктури Володимир Омелян, відвідуючи будівництво мостопереходу у Херсоні.

Подробиці дивіться на відео.

Нагадаємо, очільник Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв так і не зміг конкретно відповісти на питання нашого кореспондента стосовно строків здачі першої черги мостопереходу «Таврійський — ХБК» у Херсоні.

В ході будівництва називались різні терміни, в котрі будівельники вперто не вписувались. Згідно з останніми обіцянками, першу чергу робіт на об’єкті мали завершити цієї весни.

Згідно офіційної інформації прес-служби ОДА, «роботи на об’єкті проводяться відповідно до графіка виконання робіт та проектної документації. Введення в дію першого пускового комплексу заплановано на 2019 рік».

Як повідомляється, «реалізація об’єкта здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Станом на 01 січня 2019 року освоєно кошти на суму 196,7 млн грн.

Фінансування робіт у 2019 році планується за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в сумі 10,8 млн грн та співфінансування у розмірі 2,5 млн грн».