Нацполиція АРК негайно відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у кримських татар

27 Березня 2019, 11:32

У Головному управлінні Нацполіціі в АРК і Севастополі відкрили кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримських татар, які провели російські силовики 27 березня в окупованому Криму.

Про це медіа-центру «IPC-Херсон» повідомив Андрій Бондаренко, в.о. начальника ГУ Нацполіції в АРК і Севастополі з дислокацією у Херсоні.

За його словами, представниками незаконно-створених правоохоронних органів Російської Федерації на тимчасово окупованій території АР Крим незаконно проводяться обшуки у кримських татар, які проживають в с.Строгоновка та с.Каменка Сімферопольского району АР Крим, а саме у Руслана Сулейманова, Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова, Рустема Шейхалиєва, Ерфана Османова, Азіза Бекірова, Акіма Бекірова, Абдульазіза Умерова, Шабана Умерова, Зареми Умерова, Меджіту Абдурахманова, Тофіка Абдулгазиєва, Яшара Муєдінова, Сєітвелі Сейтабдієва, Едема Ячікова, Біляла Аділова, Сейрана Муртаза, Джеміля Гафарова, Сервера Газієва, Різи Ізетова, Аліма Керімова, Фархада Керімова, Мустафи Абдуллаєва, Сейтхалілова Рустема, Владлена Абдулкадирова, Ізета Абдулаева, Гузель Абдуллаева, Базарова Фархада, у зв’язку з їх причетністю до релігійної організації «Хизб ут-Тахрир.

«За фактом порушення недоторканості житла зазначених кримських татар слідчим відділом ГУНП в АР Крим та м.Севастополі негайно відкрите кримінальне провадження за ст.162 ч.2 КК України, за що передбачена кримінальна відповідальність – до п’яти років позбавлення волі», – повідомив Андрій Бондаренко.

Нагадаємо, в окупованому Криму російські силовики 27 березня провели обшуки в 25 будинках кримських татар.

Обшуки пройшли в селі Строганівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя.

У мікрорайне Кам’янка російські силовики побили і затримали кілька кримських татар біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхаліва.

Російські силовики привезли 60 студентів автотранспортного технікуму понятими обшуків в будинках кримських татар, які проводяться з ранку 27 березня.

16 кримських татар затримали і відвезли в управління ФСБ в Сімферополі російські силовики після обшуків.