Компанія McDonald’s не планує відкривати ресторани на адмінкордоні з Кримом

27 Березня 2019, 17:12

Компанія McDonald’s не планує відкривати свої заклади на адміністративному кордоні між окупованим Кримом і материковою частиною України. Раніше в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк повідомив, що державне підприємство «Укрінтеравтосервіс», визначене урядом виконавцем будівництва тимчасових контрольних пунктів в’їзду та виїзду на  межі з окупованим Кримом та сервісних зон перед ними, залучає компанію McDonald’s до забезпечення харчування громадян України на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак».

Про це повідомили в прес-службі McDonald’s в Україні, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

«Компанія МакДональдз в Україні не веде переговорів з керівництвом компанії «Укрінтеравтосервіс» та іншими компаніями з цього питання. МакДональдз не планує відкриття закладів у зазначених місцях», – йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

В інтерв’ю Центру журналістських розслідувань Лавренюк заявляв, що тривають переговори госпредпрріятія з представниками компанії.

«Керівництво держпідприємства «Укрінтеравтосервіс» проводить переговори з компанією McDonald’s про встановлення невеликих ресторанів McDonald’s в наших сервісних зонах КПВВ. McDonald’s виставляє свої умови, держпідприємство визначається, чи в змозі вони будуть їх виконати чи ні», – сказав Юрій Лавренюк.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк Фото investigator.org.ua

27 березня стало відомо, що генеральний директор компанії МакДональдз Юкрейн Лтд Гжегож Хмелярскій йде у відставку, повідомив президент Американської торгової палати (АТП) в Україні Андрій Гундер.

Гжегож Хмелярскій фото – прес-служба МакДональдз

Він зазначив, що Гжегож Хмелярскій очолював компанію протягом п’яти. Крім того, Гундер повідомив, що під час роботи в Україні Хмелярскій був також членом ради директорів АТП, а в 2017-2018 роках очолював Раду.

«Гжегож залишає Україну після п’яти років роботи. Ми дуже вдячні за його самовідданість і професіоналізм, бажаємо йому успіхів у всіх майбутніх починаннях», – написав Гундер.

Мережа ресторанів McDonald’s в Україні обслуговує понад 350 000 відвідувачів щодня. Штат співробітників мережі в країні налічує близько 8000 чоловік. У 2017 році ресторани McDonalds в Україні відвідало 100 млн чоловік.