Каланчак: на виборчих дільницях проголосувало більше половини зареєстрованих кримчан

31 Березня 2019, 13:32

За виборчими дільницями в смт. Каланчак Херсонської області закріплено 58 громадян України, що проживають в Криму та виявили бажання прийняти участь у президентських виборах.

 

За словами Ірини Крючкової, голови ДВК 650323 територіального виборчого округу №186, більша частина з них, а саме 31 людина, станом на 14 годину вже проголосували, повідомляє медіа-центр IPC-Херсон.

“Явка була активна з самого ранку. Кримчани, що приїхали на вибори не дуже охоче спілкувалися з пресою, враховуючи ситуацію це й не дивно. Також за нашою дільницею закріплені прикордонники, що вже також віддали свої голоси за кандидатів у президенти”, – каже вона.

Кореспондентам Центру вдалося поспілкуватися з мешканцем Севастополя, що приїхав до Каланчака, аби взяти участь у виборах.

Чоловік, побоюючись репресій з боку окупаційної влади, відмовився дати коментар на камеру, та за умови нерозголошення його персони, розповів, що хоче виконати свій громадянський обов’язок.

Він разом з дружиною добирався з КПВВ на таксі — таким же чином планують і повертатися на окуповану територію, хоча це й коштує великих грошей. Серед знайомих севастопільця немало таких, що також приїхали сьогодні, аби прийняти участь у виборах: як мінімум 10 чоловік.

“Ми приїдемо й на другий тур, та хочемо щоб все вирішилось вже в першому”, – каже кримчанин.

  • У день виборів президента України, 31 березня, працює «гаряча лінія» прокуратури Автономної Республіки Крим.
  • В день голосування працівники прокуратури АР Крим чергуватимуть за місцем дислокації за адресою: Київ, вул. Ділова, 24; Херсон, вул. Кременчуцька, 69, а також на КПВВ Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України.