Херсонський суд розглядає справу про арешт майна журналіста Скачка

15 Березня 2019, 12:24

Херсонський міський суд розглядає справу про накладення арешту на майно журналіста Володимира Скачка.

Зокрема, мова йде про комп’ютерну техніку.

15 березня суддя Дмитро Гонтар мав розглянути заявлений стороною захисту відвід судді Галині Радченко. На засідання Володимир Скачко не прийшов. Через це суддя ухвалив відкласти розгляд відводу, повідомити журналіста про час нового засідання.

За словами адвокатів, Скачко наразі знаходиться у лікарні.

За словами сторони обвинувачення, клопотання про обрання міри запобіжного заходу відносно журналіста до суду наразі не подавалось.

Нагадаємо, прокуратура АРК повідомила про підозру у посяганні на територіальну цілісність України журналісту Володимиру Скачко, який неодноразово публікував в українських та російських ЗМІ, зокрема і на інформресурсі «РИА Новости-Украина».

Як зазначили у відомстві, 5 березня у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України прокуратурою АРК спільно з працівниками СБУ було проведено обшук за адресою мешкання журналіста.

«Під час обшуку було виявлено та вилучено низку матеріалів антиукраїнського спрямування, які починаючи з 2014 року розповсюджувались в українських та російських ЗМІ, у тому числі і ті, що містять заклики до вчинення дій спрямованих на зміну меж території України та ряд предметів із символікою держави-окупанта, що пропагує окупацію півострова. На даний час, особі повідомлено про підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України – ред.), найближчим часом до суду буде спрямовано клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу», – йдеться у повідомлені.

У прокуратурі АРК не назвали прізвище журналіста, якому повідомили про підозру, однак опублікували фотоскан матеріалу, розміщеного 16 березня 2014 року на інтернет-сторінці «РИА Новости-Украина», автором якого є український журналіст Володимир Скачко, який зараз часто публікується на проросійському інетернет-ресурсі «Антифашист».