Гордєєв не зміг назвати терміни закінчення будівництва першої черги мостопереходу у Херсоні

26 Березня 2019, 13:32

Очільник Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв так і не зміг конкретно відповісти на питання нашого кореспондента стосовно строків здачі першої черги мостопереходу «Таврійський — ХБК» у Херсоні, повідомляє медіа-центр «IPC-Херсон».

В ході будівництва називались різні терміни, в котрі будівельники вперто не вписувались. Згідно з останніми обіцянками, першу чергу робіт на об’єкті мали завершити цієї весни.

«Наразі, як ви бачите, вже побудовано комплекс наземних споруд, на які безпосередньо будуть покладенні балки, — заявив Андрій Гордєєв  26 березня під час візиту міністра інфраструктури Володимира Омеляна на об’єкт. — Далі поверх них буде споруджено насип. Зараз на меті винесення газопроводу та електричних мереж — це вже по суті майже передостання стадія”.

«Фінансів, як завжди, не вистачає», — бідкається губернатор. Згідно з його слів, це й стало головною причиною затягування будівництва багатостраждальної розв’язки. «Будівельникам прийшлось “побиратися” з різних бюджетів, але динаміка є, і ця динаміка позитивна», — підсумував він.

Голова ОДА наголосив, що дивиться в майбутнє з оптимізмом та при збереженні даного обсягу фінансування будівництво буде продовжуватись в обіцяному режимі та фінішує в строки. Правда, що це за режим та які саме строки має на увазі, губернатор не пояснив.

Згідно офіційної інформації прес-служби ОДА, «роботи на об’єкті проводяться відповідно до графіка виконання робіт та проектної документації. Введення в дію першого пускового комплексу заплановано на 2019 рік».

Як повідомляється, «реалізація об’єкта здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Станом на 01 січня 2019 року освоєно кошти на суму 196,7 млн грн.

Фінансування робіт у 2019 році планується за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в сумі 10,8 млн грн та співфінансування у розмірі 2,5 млн грн».