«Влада» Криму роздасть 500 медалей на честь п’ятиріччя анексії РФ

12 Лютого 2019, 08:10

«Госсовет» окупованого Криму замовив виготовлення 500 медалей вартістю 407 тисяч рублів до п’ятої річниці анексії РФ.

Про це повідомив «заступник спікера парламенту» Криму Ефим Фікс

«Це ювілейна медаль. Ми повинні встигнути до 15 березня. Конкурс виграв московський завод «Гознак», який виготовляв нам весь час ці медалі до річниці «кримської весни», – цитує Фікса «Кримінформ».

За словами «віце-спікера», нагороджувати медалями будуть в тому числі «гостей» з РФ і «тих, хто брав участь в організації проведення« кримського референдуму».

Згідно з постановою парламенту, нагородження ювілейною медаллю буде проходити в 2019 і 2020 роках.

В описі держзакупівлі йдеться, що медалі будуть виготовлятися з мідно-цинкового сплаву. Також до них будуть видаватися посвідчення, що підтверджують факт нагородження.

На лицьовій стороні медалі у верхній частині розташовано напис «Крим з Росією». У центрі зображення чоловіка і жінки із прапорами на тлі парламенту Криму, в нижній частині – розходяться лаврові гілки. На зворотному боці – напис «У відзначенні п’ятої річниці», зображення грифона в центрі, під ним напис «Возз’єднання Криму з Росією 2014-2019».

У грудні 2018 року «парламент» Криму заснував медаль до п’ятої річниці анексії півострова.

Нагадаємо:

  • В березні 2014 роки після окупації Криму міністерство оборони РФ заснувало нову відомчу нагороду – медаль «За повернення Криму». На ній вказаний термін проведення операції: 20.02.2014 – 18.03.2014 року. Першим її отримав так званий «прем’єр-міністр Криму» Сергій Аксенов. Також були нагороджені командування Чорноморського флоту РФ, російські морські піхотинці, які брали участь в захопленні півострова, і колишні бійці спецпідрозділу МВС України «Беркут», які зрадили присязі.