В Херсоні відбувся флешмоб до Дня Кримського супротиву російський окупації

26 Лютого 2019, 19:14

26 лютого кілька десятків херсонців на центральній площі міста провели флешмоб з нагоди Дня Кримського супротиву російській окупації. Активісти, серед яких переважну більшість склали кримські татари, пригадали події 2014 року в Сімферополі та своєю акцією заявили, що не визнають окупацію Криму та вважають півострів територією України.

“Я був безпосереднім свідком тих подій, що відбувалися 5 років тому. Я був під стінами парламенту в Сімферополі, коли небайдужі кримчани вийшли підтримати територіальну цілісність України, а вже наступного дня Крим було окуповано російськими військами”, – розказав кореспонденту Центру журналістських розслідувань активіст з Криму Михайло Батрак.
Михайло каже, що прийшов на головну площу Херсона, аби нагадати про цю дату та віддати шану тим, хто в тій складній ситуації намагався протидіяти окупантам.

«Саме в цей день 5 років тому в Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг патріотів. Вони виступили з рішенням підтримати Україну та знівелювали плани окупантів. Саме ці патріотично налаштовані кримчани не дали Раді Міністрів АРК проголосувати за добровільне включення півострова до складу РФ. В цей день ми закликаємо всіх херсонців, незалежно від політичних забарвлень, прийти та підтримати нашу акцію та в котрий раз нагадати, що Крим — це Україна», – зазначив голова херсонського Меджлісу кримськотатарського народу Ібрагім Сулейманов.

Акції пам’яті та підтримки кримських татар на окупованих землях також відбулися в Генічеському районі Херсонщини, на адмінкордоні з Кримом.