У ВР зареєстровано проект Постанови про дострокове припинення повноважень Херсонської облради

16 Лютого 2019, 20:14

У Верховній Раді зареєстровано проект Постанови про дострокове припинення повноважень Херсонської облради «у зв’язку з діями, що порушують Конституцію України і Закони України, підривають довіру громадян України до органів місцевого самоврядування».

Як вказано на сайті ВР, проект вже передано на розгляд керівництву.

Його ініціатором виступив нардеп Олег Ляшко.

Довідка. У разі винесення питання до порядку денного та відповідно до частини другої статті 84, статті 91 Конституції України Верховна Рада приймає рішення виключно на її пленарних засіданнях після обговорення питань більшістю голосів народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради (мінімум 226 голосів – ред.). Також згідно ст. 78 п.6 Закону «Про місцеве самоврядування» у разі дострокового припинення повноважень ради позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою України не пізніше ніж у дев’яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень відповідної ради.

Нагадаємо, за рішенням Ляшка вже вирішено розпустити фракцію РПЛ у Херсонській обласній раді за те, що на сесії 8 лютого під час так званого «сигнального» голосування депутати не віддали свої голоси за відставку голови обласної ради Владислава Мангера, якому оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. У політсилі вирішено «негайно розпочати процедуру позбавлення депутатських мандатів Романа Педченка, Миколи Ставицького, Василя Зеленчука, Ігоря Дроговоза, Ольги Княгницької та Василя Рудика». Перший заступник голови облради Василь Зеленчук назвав наміри Ляшка «балаканиною та пустодзвоном».