Медіа-центр «IPC-Херсон»: про проблеми та успіхи реформування освітніх закладів Присиваської ОТГ

19 Лютого 2019, 19:32

19 лютого у медіа-центрі «IPC-Херсон» експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул, Артем Чайковський та Володимир Молчанов презентували сценарій оптимізації освітньої галузі Присиваської об’єднаної громади, відпрацьований в рамках проекту «Децентралізація: реформування на місцевому рівні».

У заході взяли участь голова Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський та Ганна Шонія, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Григорівської сільської ради.

За словами Сергія Кліщевського, за два роки після об’єднання в ОТГ, основні кошти громади були вкладені у заклади освіти і дошкільної освіти. Наразі на території ОТГ функціонують 4 загальноосвітні навчальні заклади: Григорівська ЗОШ, Строганівська ЗОШ, Павлівська та Іванівська ЗОШ.

«Ці школи, коли були передані нам з районного відділу освіти, ніколи не вважалися перспективними. Всі вони знаходились фактично в аварійному стані. За два роки ми цю ситуацію вирівняли. В це були вкладені значні кошти. Це і дах, і опалення, і спортзал… Наразі ситуація стабільна. На жаль, що стосується реформи освіти, дуже мало інформації на рівні держави. Мало навчань кваліфікованими спеціалістами вчителів та директорів», – зазначив голова Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський.

«Після приїзду експертів Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень дійсно змінилася думка керівників, працівників шкіл, батьків (щодо оптимізації закладів освіти – ред.). Я думаю, що з 1 вересня у нас вже буде опорна школа», – зазначила Ганна Шонія, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Григорівської сільської ради.