У Криму стає все менше незалежних журналістів, – Антон Наумлюк

20 Лютого 2019, 21:26

Про журналістику та Крим і роль журналіста у правозахисній діяльності – від Антона Наумлюка. Цих і не тільки тем журналіст Радіо Свобода, який працює у Криму, торкнувся на прес-конференції у медіа-центрі «IPC-Херсон», присвяченій 5-й річниці анексії півострова.

«В Криму не так багато незалежних журналістів. Їх з плином часу стає все менше. Заїжджати у Крим українським журналістам і в певній мірі небезпечно, хоча і не так небезпечно, як може здаватися. Але з іншого боку, перепони, які створюють російські силовики призводять до того, що бажаючих приїхати до Криму та працювати там, стає все менше», – розповів Антон Наумлюк.

За його словами, лише за останній час двом журналісткам, які працювали на анексованому півострові, заборонили в’їзд на 10 років.

«Ймовірно ця тенденція буде зберігатися і по відношенню до інших кореспондентів, які приїжджають туди з українськими паспортами. Крим з плином часу йде на другий план інформаційного порядку денного. Я думаю, що в Україні ви теж це помічаєте, а в Росії – тим більше», – вважає журналіст Радіо Свобода.