«Тут працюють люди, які саботували розслідування»: друзі Гандзюк про перейменування «правоохоронної» вулиці на її честь

22 Лютого 2019, 12:49

Вулицю Лютеранську у Херсоні, де розташовані Головні управління Нацполіції та СБУ у Херсонській області, перейменують на честь вбитої активістки Катерини Гандзюк.

За таке рішення депутати проголосували на сесії Херсонської міської ради 22 лютого, передає кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Пропозиція депутата Євгена Матковського від ВО «Свобода» набрала 38 голосів. Ім’я Гандзюк планують дати вулиці Лютеранській, на якій розташовані управління СБУ та Нацполіції в Херсонській області, а також стадіон херсонської футбольної команди ”Кристал”, за яку Катерина активно вболівала.

“Це дуже круто насправді. Катя завжди боролась проти «мусорів». Саме проти «мусорів»: людей, які не мають нічого спільного з правоохоронцями, які далекі від поняття закон, честь, захист. Але добре знають, що таке нажива, насильство, корупція. Тепер вулиця, на якій знаходиться ГУ НП Херсонської області, носитиме ім’я Каті Гандзюк. Тут працюють люди, які саботували розслідування її вбивства. Вони пам’ятатимуть про це завжди. Друзі Каті і громадські активісти не припинять вимагати справедливості, доки всі причетні до вбивства не опиняться за ґратами,” – розказав Центру журналістських розслідувань журналіст та близький друг Гандзюк Іван Антипенко.

7 листопада 2018 року – в день похорону Катерини Гандзюк на стіні будівлі Главку Нацполіції Херсонщини на вулиці Лютеранській з’явилися графіті з портретом загиблої активістки і написом «Хто замовив Катю Гандзюк?». Однак вже через півгодини після появи графіті поліцейські їх зафарбували.

Цього ж дня на сесії міської ради також було прийнято рішення про перейменування одного з херсонських скверів на честь загиблого в АТО лідера місцевої Самооборони Дениса Лошкарьова.