«Поліція Криму «кришуванням» не займається», – Андрій Бондаренко

22 Лютого 2019, 15:44

«Поліція Криму «кришуванням» «тіньового бізнесу» на КПВВ не займається та ніякого відношення до незаконних валютних операцій не має. Повідомлені нам факти ми будемо відпрацьовувати разом з Нацполіцією Херсонської області», – заявив т.в.о. начальника ГУ поліції Криму Андрій Бондаренко на прес-конференції у медіа-центрі «ІРС-Херсон» та розповів про роботу переведеного з Одеси до Херсона главку кримської поліції.

«Все керівництво Головного управління Нацполіції по Криму буде знаходитися у Херсоні. Для більш ефективної роботи на пунктах пропуску та взаємодії з іншими правоохоронними органами: прокуратурою та СБУ», – розповів головний кримський поліцейський.

До перекладу в ГУ НП в АР Крим і Севастополі Андрій Бондаренко очолював Кальміуське відділення поліції Центрального відділу поліції ГУ НПУ в Донецькій області. Основні функції поліції Криму – це охорона правопорядку на КПВВ, реагування на заяви і повідомлення громадян, які перетинають лінію розмежування, виявлення осіб, які скоїли кримінальний злочин і які знаходяться в розшуку. Кримський главк Нацполіції буде розміщуватися в будівлі Управління патрульної поліції в Херсонській області по проспекту Адмірала Сенявіна, 128.

За словами Андрія Бондаренка, співробітників управління мають забезпечити службовим житлом або компенсувати витрати на нього. Наразі їхня кількість складає 61 особу, загальний штат – 72 співробітника.

«Передбачена соціальна програма: компенсація за знімання і надання службового. Я не кажу про розкішних квартирах. Це наскільки мені відомо, гуртожитки, які перероблені під житло. Яка кількість квартир буде виділена, поки не можу сказати, але в цьому році поліцейських, які приїхали з інших областей поступово будемо намагатися забезпечити службовим житлом або компенсувати витрати на нього», – повідомив начальник кримського главку Нацполіції.

Наразі кримський главк Нацполіції набирає співробітників. У відомстві є 11 вакансій: слідчих, оперуповноважених карного розшуку, у кадровому відділі.

Нагадаємо, 14 травня 2018 року в складі ГУ національної поліції в АРК з’явилося відокремленого відділення патрульної поліції АР Криму та Севастополя, яке працює в трьох прикордонних районах Херсонщини – Каланчацькому, Чаплинському, Генічеському, – і на трьох КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом.