На Мангера одягнули браслет, він може пересуватися лише по Херсону – Нацполіція

20 Лютого 2019, 08:57

Поліцейські одягнули електронний браслет голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого Генпрокуратура підозрює в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Він може пересуватись лише в межах Херсону.

Про це виданню Українська правда повідомив прес-секретар Нацполіції України Ярослав Тракало, передає Центр журналістських розслідувань.

«Відповідно до ухвали суду, яка надійшла до поліції Херсонської області, цей громадянин відпущений під заставу з обов’язковим носінням електронного засобу контролю. В субботу (16 лютого – ред.) у присутності слідчого такий електронний браслет був на нього одягнутий», – сказав Тракало.

Він додав, що пересування підозрюваного дозволено лише по місту, а виїзд за межі Херсона можливий тільки з дозволу слідчого Служби безпеки України, яка проводить досудове розслідування у цій справі.

Тим часом Генпрокуратура 19 лютого подала до Київського апеляційного суду апеляційну скаргу на запобіжний захід Владиславу Мангеру.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, у відомстві вважають занадто м’якою ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 15 лютого, яка дозволила Мангеру вийти з-під варти під заставу в 2,5 млн грн.

«Прокурор у кримінальному провадженні вважає вказану ухвалу незаконною та необґрунтованою в частині визначення розміру застави та просить скасувати її і застосувати запобіжний захід голові Херсонської обласної ради у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування без визначення розміру застави», – йдеться в повідомленні.

18 лютого Владислав Мангер вийшов на роботу після того, як його арештував суд, а потім відпустив під заставу.

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • 6 листопада Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших активістів.
  • 28 січня 2019 року батько убитої активістки Віктор Гандзюк на засіданні тимчасової слідчої комисси в Раді заявив, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Ріщук повинні піти з політики через співпрацю з kпідозрюваним в організації вбивства його дочки.
  • Бюро Херсонської обласної організації ВО «Батьківщина» виключило Мангера з лав партії і рекомендувало йому піти з посади голови Херсонської обласної ради.
  • Генпрокуратура України повідомила про підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк Мангеру.
  • 15 лютого Шевченківський райсуд Києва заарештував Мангера з правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. В цей же день адвокат вніс заставу за Мангера і його випустили з під варти.