На кордоні з Кримом прикордоники вилучили шпигунський гаджет

22 Лютого 2019, 10:47

В КПВВ «Чаплинка» у подорожуючого прикордонники виявили шпигунський пристрій. Про це кореспонденту Центру журналістських розслідувань розповів помічник начальника прикордонного загону Іван Шевцов.

“Учора до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чаплинка» на автомобілі CITROEN прибув громадянин України, мешканець Херсонщини, який направлявся з тимчасово окупованого півострову на материкову частину України. Під час огляду транспортного засобу в салоні автомобіля у відсіку для рукавиць прикордонники виявили пристрій для негласного тримання інформації у вигляді авторучки, оснащеної відеокамерою та флеш-накопичувачем. У відповідності до чинного законодавства на території України незаконне придбання, збут, використання та зберігання таких пристроїв може тягнути за собою кримінальну або адміністративну відповідальність,” – прокоментував інцидент Шевцов.

Знахідку прикордонники передали співробітникам СБУ, які згодом притягнули громадянина до адміністративної відповідальності за ст. 195-5 КУпАП «Незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.