До Херсона завітав директор «Книжкової толоки» Ігор Гармаш

26 Лютого 2019, 19:16

26 лютого у медіа-центрі «IPC-Херсон» відбулася зустріч з Ігорем Гармашем – директором мережі літературно-мистецьких фестивалей «Книжкова толока» (Запоріжжя, Маріуполь, Слов’янськ, Сєвєродонецьк), які стали одними з найпотужніших літературних подій України. Головна мета фестивалю – розвиток українського книговидання та книгочитання. Чотири роки поспіль він об’єднує видавців, менеджерів культури, літературних критиків, письменників, перекладачів, науковців, журналістів, громадських активістів із усієї країни.

Ігор Гармаш також – регіональний представник Українського центру культурних досліджень Міністерства культури України (Запорізька, Дніпропетровська, Волинська, Херсонська та Миколаївська області), директор фестивалю бітломанів «Let it Beatles», організатор більш ніж 1500 культурних подій, експерт і тренер з проектної діяльності у сфері культури та креативних індустрій.

У Херсоні під час неформального спілкування з активістами, творчими діячами та медійниками гість з Запоріжжя поділився досвідом з організації культурних подій.

«Проблеми вирівнюються через культурний розвиток. Фестиваль можна використовувати як інструмент, за фасадом, упаковкою якого знаходиться суспільний майданчик з обговорення резонансних тем», – вважає Ігор Гармаш.

На фото: Ігор Гармаш та херсонська громадська діячка та журналістка Євгенія Вірлич